notícies

Les beques de menjadors escolars es paguen sempre amb retards d’entre tres mesos i un any

24/01/2023

Tot i que el Departament d’Educació afirma que paga mensualment, la burocràcia municipal i dels consells comarcals retarda els tràmits, sense excepcions. Les empreses que atenen els menjadors escolars financen el servei durant sis mesos en gairebe el 60% dels casos

L’Acellec demana al conseller de Drets Socials la creació de la Taula del lleure professional

12/01/2023

En el marc d’una trobada amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, els màxims responsables de l’Associació Catalana de les Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura també han fet explícites les esmenes a la Llei del Tercer Sector i han obtingut el compromís de la conselleria de continuar donant suport al projecte Colònies i Educació.

El pla anual de formació d’empresa i les assegurances del sector centren els dos propers webinars de l’Acellec

11/01/2023

La primera sessió donarà les claus per a l’elaboració dels plans anuals de formació per als treballadors i treballadores de les empreses i la segona sessió se centrarà en les obligacions legals en matèria d’assegurances en els àmbits del lleure i la cultura de proximitat.

Les restriccions a les visites guiades en grup a Barcelona no afecten els escolars gràcies a unes al·legacions de l'Acellec

02/01/2023

L'Ajuntament de Barcelona ha estimat parcialment algunes de les al·legacions presentades contra la restricció als grups guiats al districte de Ciutat Vella, entre les quals les que va formular l'Acellec per protegir l'activitat de les empreses educatives amb grups escolars. Les restriccions s'han aprovat, però exclouen aquells grups formats per persones estudiants i docents amb activitat educativa curricular.

Els webinars de l’Acellec, eina de coneixement a disposició de les empreses

15/12/2022

Durant les properes setmanes es programaran sessions que giraran al voltant d’aspectes com el pla de formació de l’empresa, les assegurances del sector del lleure educatiu i cultural, els plans d’igualtat, la gestió dels equips o la protecció de dades.