notícies

La mediació del patrimoni cultural en temps de cura

29/06/2020

Helena Minuesa, experta i formadora de l'Escola Efa en mediació cultural, posa en valor en aquest article el paper insubstituïble dels mediadors en l'àmbit patrimonial. Les especials circumstàncies produïdes per la situació d'emergència del covid-19 ens han ajudat a descobrir noves eines per a la difusió del patrimoni però, sobretot, ens han confirmat allò que ja sabíem i que potser no defensem amb prou insistència: la mediació cultural és una eina democràtica al servei dels aprenentatges, el coneixement i la diversitat.

Barcelona edita dues guies educatives i d’acompanyament emocional de suport als monitors de lleure

18/06/2020

Una vintena d’empreses associades a l’Acellec programen activitats de lleure aquest estiu en el marc de la campanya de lleure que promou l’Ajuntament de Barcelona. Les guies donen eines als monitors i monitores per fer front a la situació derivada de la Covid-19 i acompanyin emocionalment els infants i adolescents.

Lleure, educació i cultura: rendibilitat social i econòmica

09/06/2020

Llegiu l'article d'opinió del gerent de l'Acellec, Pep Montes, que publica el digital Via Empresa aquest mes de juny

Premi per al millor casal d’estiu tecnològic

08/06/2020

L’Acellec fa difusió del repte Bitbot Challenge que promou despertar les vocacions TIC entre infants i joves aquest estiu. La iniciativa és del departament de PolÍtiques Digitals de la Generalitat i de la Fundació i2CAT i esdevé una bona oportunitat per a les emprees associades a l’Acellec que treballen en l’àmbit de la robòtica educativa, que tenen un centre educatiu propi o bé que es dediquen al lleure educatiu de manera genèrica.

Manifest reivindicatiu de la importància del lleure educatiu a càrrec d'agents de tot l'Estat

01/06/2020

Amb la participació de l'Acellec es fa públic un document que demana la creació d’un sistema públic de lleure educatiu, coordinat entre les administracions territorials i locals i les entitats juvenils de l'Estat